2: دادخواست خلع ید و قلع و قمع بنا با مطالبه اجرت المثل
در صورتی که شخصی ملکی را بدون اجازه مالک تصرف نموده و قصد احداث بنا در آن داشته باشد، مالک میتواند با استفاده از نمونه دادخواست فوق علاوه بر درخواست خلع ید و مطالبه اجرتالمثل ایام تصرف، صدور دستور موقت را نیز از دادگاه تقاضا نماید.
خلع ید
1 – دعوای خلع ید به شکل عام به سه دسته تقسیم می شود :
الف ) دعوای خلع ید به معنای خاص
ب ) دعوای تصرف عدوانی
ج ) دعوای تخلیه ید
که در این مبحث به شکل نخست این دعوا یعنی دعوای خلع ید به معنای خاص پرداخته می شود .
2 – این دعوا هنگامی طرح می شود که شخصی در ملک فردی دیگر متصرف شود و صاحب ملک رفع تصرفات وی را بخواهد .
3 – لذا این دعوا در مورد اموال غیر منقول می تواند طرح شود .
4 – اگر کسی بخواهد این دعوا را طرح نماید باید مالک ملک باشد زیرا یکی از عواملی که دادگاه به آن رسیدگی می کند مالکیت خواهان بر ملک است . لذا چنانچه خواهان مالک منافع ملک باشد نمی تواند این دعوا را مطرح نماید .
5 – اگر ملک خواهان سابقه ثبتی نداشته باشد یا در جریان ثبت نباشد و یا در منطقه ای که ملک خواهان در آن واقع است املاک فاقد سند رسمی باشند ، ابتدا باید در مورد مالکیت خود به دادگاه مراجعه کند و پس از احراز مالکیت توسط دادگاه ، حکم دادگاه را که نشان دهنده مالکیتش می باشد ضمیمه دادخواست خلع ید نماید .
6 – چنانچه خواهان با ارائه سند عادی از دادگاه خلع ید بخواهد دادگاه ابتدا در مورد مالکیت خواهان تصمیم گیری می کند و پس از احراز مالکیت وی ، حکم به خلع ید می دهد .
7 – همچنین است اگر ملک دارای سند رسمی باشد اما سند رسمی هنوز به نام خواهان نشده است ، در این صورت خواهان می تواند الزام به تنظیم سند رسمی را همراه با دعوای خلع ید مطرح نماید . در این حالت نیز دادگاه ابتدا به اصل مالکیت خواهان رسیدگی می کند و پس از اینکه خواهان را مالک تشخیص داد حکم به خلع ید می دهد .
8 – در ملک مشاعی نیز هر یک از مالکان می توانند علیه غاصب طرح دعوا کنند .
9 – همچنین خلع ید در مورد شریک ملک مشاعی نیز می تواند صورت گیرد . به این معنا که اگر تصرفات شریکی به صورت غاصبانه درآید شریک یا شرکاء دیگر می توانند علیه وی دعوای خلع ید مطرح نمایند .
10 – دادگاه صالح برای رسیدگی به این دعوا دادگاه محلی است که ملک در آنجا واقع است .
11 – خواهان باید دلایلی را به دادگاه ارائه دهد که نشان دهنده مالکیتش بر ملک می باشد ، همچنین باید ثابت کند خوانده در ملک او تصرف کرده است و ثابت نماید این تصرفات بدون رضایت وی انجام شده است .
12 – خواهان باید مدارک خود را به دفاتر خدمات قضایی الکترونیک تحویل دهد .
13 – دعوای خلع ید دعوایی است مالی که بر اساس ارزش معاملاتی ملک در آن منطقه ارزش گذاری شده و بر اساس آن هزینه دادرسی تعیین می گردد .
14 – حکم دعوای خلع ید قابل تجدیدنظر می باشد .
15 – برای به اجرا درآمدن حکم این دعوا ، حکم باید قطعی باشد ، لذا تا زمانی که حکم قطعی نشده است نمی توان آن را به اجرا درآورد .
16 – خواهان می تواند علاوه بر خلع ید تقاضای صدور دستور موقت را نیز از دادگاه بخواهد .
17 - همچنین اگر شخصی ملکی را بدون اجازه مالک تصرف نموده و قصد احداث بنا در آن داشته باشد ، مالک می تواند علاوه بر درخواست خلع ید و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف ، صدور دستور موقت را نیز از دادگاه تقاضا نماید .
کاربر گرامی جهت راهنمایی بیشتر یا سفارش دادخواست و لایحه می توانید با شماره تلفن های داتیکان 02166128073 و 02166128096 تماس حاصل نمایید .
ساره صادقی
قیمت : 30,000 تومان
دادخواست خلع ید وقلع وقم بنا در اراضی کشاورزی