
کسی نیست جلوی پراید را بگیرد !؟
انفعال تعزیرات در خصوص افزایش افسار گسیخته قیمت خودرو
داتیکان: وظیفه دولتها در گذشته بیشتر معطوف به حفظ امنیت و دخالت آنها در اقتصاد معطوف به گرفتن مالیات بود. اما بعد از انقلاب صنعتی و به خصوص هر چه به قرن حاضر نزدیکتر شدیم دولتها به دولتهای رفاهی تبدیل شدند و نقششان در اقتصاد پررنگتر شد و به همین منظور نهادهایی نظارتی برای کنترل بازار و اقتصاد ایجاد شدند تا از فشارهای اقتصادی بر مردم خود بکاهند.
در کشور ما از سال 1373 چنین نهادی با عنوان سازمان تعزیرات حکومتی با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد شد که وظیفه داشت تا بر قیمتها نظارت کند و با اصناف متخلف و گرانفروش برخورد کند.
این که سازمان تعزیرات تا چه حد توانسته به اهداف خویش عمل کند موضوع صحبت ما نیست. اما بحث اصلی اینجاست که چرا در بعضی موارد حضورش کاملا ناپیداست گویی در بحث گرانی خودرو این سازمان به خواب ابدی فرو رفته چرا که این کالا روز به روز گرانتر میشود و کک هیچ کس هم نمیگزد.
قیمت پراید تخت گاز را گرفته و طبق معمول ترمزهایش ضعیف عمل میکند و اینبار از سازمان تعزیرات حکومتی انتظار میرفت که دست اندازی باشد در مقابل این شتاب قیمت پراید و سایر محصولات این دو شرکت که روز به روز بر قیمت آنها افزوده میشود. اما متاسفانه تاکنون اینطور نبوده و این سازمان به وظایف ذاتیش عمل نکرده است. اگر بپذیریم که قیمت پراید به نوعی تعیین کننده قیمت سایر خودرها به عنوان شاخص عمل میکند، فقط کافی است عدد 90 میلیون تومان را روی این خودرو تصور کنید و بر این اساس قیمت سایر خودروها را نیز میتوان محاسبه کرد. به عنوان نمونه، قیمت پراید در سال 1389، حدود 7 میلیون تومان بوده و الان به مرز 90 میلیون تومان رسیده که بالغ بر 1000 درصد شاهد افزایش قیمت هستیم. بماند که با قیمت پراید 90 میلیون تومانی میتوان خودروهایی نظیر بیامو، هوندا، سانتافه و بنز کارکرده خرید که در مورد مقایسه کیفیت این خودروها با پراید، همان بهتر که سکوت کنیم.
طبق ماده یک قانون سازمان تعزیرات: با توجه به ضرورت نظارت و کنترل دولت بر فعالیتهای اقتصادی و لزوم اجرای مقررات قیمتگذاری و ضوابط توزیع، متخلفین از اجرایمقررات بر اساس مواد این قانون تعزیر میشوند.
حال سوال اینجاست که چطور این دو غول خودروسازی کشور مشمول این قانون نمیشوند و مورد نظارت قرار نمیگیرند. چگونه است که به گفتهی آقایان مسئول، ما یکی از بهترین کشورها در مقابله با کرونا بودیم و در زمان ریزش اکثر شاخصهای بورس جهانی بورس ایران بهترین سال خود را تجربه کرده اما در نظارت بر این دو شرکت که مدیران دولتی سکان دار آن ها هستند ، درماندهایم.
حال با توجه به تصویب مصوبهای به دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر حمایت و پاداش برای افشا کنندگان فساد که نشان از عزم راسخ قوه قضائیه برای مبارزه با فساد دارد امید است فکری هم به حال اصلیترین متولی مبارزه با گرانی یعنی سازمان تعزیرات حکومتی کرد تا این سازمان از خواب بیدار شود و با قدرت با باند فساد در گروه خودروسازی کشور برخورد کند و ترمز قیمت در این حوزه را بکشد چرا که این افزایش قیمت هیچ توجیه اقتصادی و منطقی ندارد.
* برای اطلاع از آخرین همایشهای حقوقی، تازههای نشر حقوقی، استخدام حقوقی، مشاوره حقوقی و سایر اخبار حقوقی به سایت داتیکان مراجعه نمایید.
- منبع : http://www.datikan.com/news
اخبار مرتبط
انصار الله: ایران از تحریمهای آمریکا برای ارتقای توانمندی بومی خود بهره برد
1 بهمن 1399
ادعای رسانههای صهیونیستی درباره پیام تلآویو به حماس در خصوص موشکهای غزه
1 بهمن 1399
واکنش حماس به تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به سوریه
24 دی 1399
ممنوعیت اعطای واکسن کرونا به اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی
24 دی 1399
دیپلمات صهیونیست: اجباری برای ارائه واکسن کرونا به فلسطینیها نداریم
24 دی 1399
دیدار رئیس موساد با پامپئو در آستانه سخنرانی ضد ایرانی وزیر خارجه آمریکا
23 دی 1399
تضعیف عراق، سوریه و مصر لازمه عادیسازی روابط بود
23 دی 1399
تحرکات پارلمان موریتانی برای جرمانگاری سازش با رژیم صهیونیستی
22 دی 1399
دور بیش از 1000 قرار بازداشت موقت صهیونیستها برای فلسطینیها
22 دی 1399
تکذیب دروغ رسانههای سعودی ـ انگلیسی؛ قطع انگشتی در کار نیست!
29 شهریور 1399
فعالیت فراکسیون حقوقی فراتر از مجلس است
28 تیر 1399
حجت الاسلام رئیسی اعلام کرد: آمادگی قوه قضاییه برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی
3 خرداد 1399
«عفو بینالملل»؛ سازمان حقوقبشری یا ابزار جنگ نرم آمریکا؟
23 فروردین 1399
استانداری تهران: ادارات و بانکها از فردا دایر هستند
4 فروردین 1399
ارجاع پرونده راننده و سرنشینان هنجارشکن خودروی پراید به دادگاه
22 تیر 1398
تکذیب خبر متواری شدن علاءالدین
3 تیر 1398
دادستان به داد تالاب انزلی رسید
22 خرداد 1398
آیا ما میپذیریم تشکلهای مستقل از حاکمیت در امور صنفی وجود داشته باشند یا خیر؟/عدم شفافیت مشکل اصلی «قانون کار» است
28 اردیبهشت 1398
آیا افزایش 30 درصدی نرخ تاکسیهای خطی قانونی است؟
24 اردیبهشت 1398
«دکلباخته» سراغ پولش نرفت
21 فروردین 1398