
چگونه پروانه اکتشاف معدن دریافت کنیم؟
قانون معادن انجام کلیه فعالیتهای اکتشافی ، بهرهبرداری و اجازه برداشت از مواد معدنی را منوط به دریافت پروانههای قانونی از وزارت صنعت، معدن و تجارت میداند. در ادامه به نحوه دریافت پروانه اکتشاف موادمعدنی اشاره شده است.
فاطمه آجرلو
داتیکان: مواد و ترکیبات طبیعی که در اثر تحولات زمین شناسی به وجود آمدهاند ، دارای محدوده مشخصی هستند. این محدودههای معدنی در نقاط مختلف طبیعت یافت میشوند. برای دستیابی به این موادمعدنی و استفاده از آنها در صنعت کشور نیاز به شناسایی ذخایر آنها است . بر همین اساس قانون معادن ، انجام فعالیتهای اکتشافی و بهرهبرداری از موادمعدنی را منوط به دریافت پروانههای اکتشاف و بهرهبرداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت کرده است. اما در خود قانون به چگونگی دریافت پروانه های لازم اشاره نشده است. به همین دلیل قصد داریم در این یادداشت، با ذکر مثالی نحوه دریافت پروانههای اکتشاف را بیان کنیم.
فرض کنید شما خواهان کشف ماده معدنی در محدوده مشخصی هستید. در اولین مرحله نیاز است ، تقاضای خود را در فرمهای مخصوص به وزارت صمت ارائه دهید. تقاضای رسیده بلا فاصله با قید روز و ساعت ثبت میشود و رونوشت آن با امضای وزارت به شما ارائه میشود تا حق اولویتتان نسبت به سایرین رعایت شود.
در مرحله بعد، تقاضای ارائه شده ظرف هفت روز اداری بررسی و محدودهی آزاد به نام شما ثبت میشود. شما هم باید ظرف ده روز از اعلام محدوده آزاد، درخواست خود را برای مراحل بعد تسلیم وزارت مذکور کنید . در این مرحله باید ، مسئول فنی خود را معرفی میکنید . در صورت انطباق محل تقاضا با بخش آزاد، نقشه محدوده مورد نظر به ادارات میراث فرهنگی ، محیطزیست و منابع طبیعی ارسال میشود تا ادارات مسئول نسبت به آن ، به مدت حداکثر چهار ماه اعلام نظر نمایند. در صورت موافقت ادارات مذکور، از شما خواسته میشود که حداکثر ظرف مدت دو ماه طرح اکتشاف خود را به سازمان ارئه دهید.
در ادامه ، باید طرح عملیات اکتشافی را تهیه کنید . وزارت صنعت، معدن و تجارت هم طرح را برای بررسی بیشتر به کمیته طرح ها ارسال میکند و در آخرین مرحله پروانه اکتشاف از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برایتان صادر میشود.
به طور کلی شرایط صدور پروانهی اکتشاف برای اشخاص حقیقی و حقوقی ، بلامعارض بودن تمام یا بخشی از محدوده مورد تقاضا ، داشتن حداقل توان فنی و مالی، نداشتن محرومیت از فعالیت های معدنی، تایید طرح اکتشاف ارائه شده، پرداخت تعرفه سالانه برای تعیین و تحویل محدوده بلامعارض ، ارائه تضمین شش ماهه یا یک ساله و یا ارئه رسید پرداخت نقدی تعرفه سالانه به ازای اکتشاف هر کیلومتر مربع میباشد.
- منبع :
اخبار مرتبط
فردا آخرین مهلت ثبت نام وام اجاره
29 مهر 1399
صدای اعتراض نمایندگان به سکوت مجلس برابر دولت بلند شد
27 مهر 1399
مقاومت "کانون وکلا" برای اصلاح آییننامه ۶۰ سال پیش کانون همچنان ادامه دارد!
12 مهر 1399
رزم حسینی وزیر صنعت شد
8 مهر 1399
کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه منتشر شد
1 مهر 1399
مهلت ۱۵ روزه به مالکان کالاها برای ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها
25 شهریور 1399
مدیر سابق اداره صمت شهرستان کازرون بازداشت شد
10 شهریور 1399
وقتی نمایندگان مجلس حتی غلط املایی لوایح را هم نمیگیرند + ویدیو
4 شهریور 1399
هیچ دولتی به خصوصی سازی اعتقادی نداشته و بسیاری از لوایح دولت مشکلات محتوایی و نگارشی دارند + ویدیو
3 شهریور 1399
مشکل معارضین محلی در بخش معادن + ویدیو
29 مرداد 1399
مشکل معارضین محلی در بخش معادن + ویدیو
29 مرداد 1399
مشاوره حقوقی + ویدیو
27 مرداد 1399
عدم شفافیت در حوزه قانونگذاری مشکل اصلی معدنکاران + ویدیو
26 مرداد 1399
عدم شفافیت در حوزه قانونگذاری مشکل اصلی معدنکاران + ویدیو
26 مرداد 1399
عدم شفافیت در حوزه قانونگذاری مشکل اصلی معدنکاران + ویدیو
7 مرداد 1399
عدم شفافیت در حوزه قانونگذاری مشکل اصلی معدنکاران
4 مرداد 1399
جایگاه ژئوتوریسم معادن در قوانین کشور
21 تیر 1399
ظرفیت کانون وکلای دادگستری مرکز برای ازمون وکالت سال 99مشخص شد
11 تیر 1399
تاثیرات مثبت معدنکاری بر محیط زیست
17 خرداد 1399
جریمه ۳۴ میلیاردی قاچاقچی پوشاک خارجی در مشهد
17 خرداد 1399