
توپ بررسی تخلفات تاجگردون در زمین قوه قضائیه؟
۱۸ تیرماه بود که اعتبارنامه نمایندگی غلامرضا تاجگردون در صحن مجلس رأی نیاورد اما تاکنون و با گذشت بیش از یک ماه از آن، دستگاه قضایی به موضوع تخلفات او ورود نکرده است.
داتیکان: ۱۸ تیرماه بود که اعتبارنامه نمایندگی غلامرضا تاجگردون در صحن مجلس رأی نیاورد اما تاکنون و با گذشت بیش از یک ماه از آن، دستگاه قضایی به موضوع تخلفات او ورود نکرده است.
به گزارش داتیکان و به نقل از خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون پس از طی روزها و هفتههای جنجالی در صحن مجلس رأی نیاورد و او به اجبار خانه ملت را ترک کرد. علت رد اعتبارنامه نماینده سابق مردم گچساران، انجام برخی تخلفات توسط تاجگردون عنوان شد؛ اما تاکنون نه دستگاه قضائی و نه نهادهای امنیتی به موضوع او ورود نکردهاند یا لااقل اقدامات آنها رسانهای نشده است.
آنطور که در روند رسیدگی به اعتبارنامه تاجگردون عنوان میشد، گفته شد او به دلیل برخی رفتار و اعمال متخلفانه از نمایندگی مجلس باز مانده است. حال این پرسش مطرح میشود که اگر هر شخصی تخلفاتی از هر جنسی را انجام داده باشد باید مورد پیگیرد قضایی قرار بگیرد و کسی در مقابل قانون مصونیت ندارد، بنابراین انتظار برای پیگیری قضایی تاجگردون که تخلفاتش برای قوه مقننه محرز شده است، انتظار نابجایی نیست.
برای دانستن سرنوشت قضائی و حقوقی تخلفاتی که سبب شد تا اعتبارنامه نمایندگی تاجگردون از سوی همکاران سابقش رد شود، با چند تن از نمانیدگان مردم در خانه ملت تماس گرفتیم که همگی نسبت به آن اظهار بیخبری کردند.
نخستین نمایندهای که موضوع پیگیری قضایی تاجگردون را از او پیگیری کردیم، مالک شریعتی، نماینده مردم تهران بود. شریعتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به این گفته بسنده کرد که وظیفه مجلس در این خصوص تمام شده است.
با این حال مهرداد ویسکرمی، نماینده مردم خرمآباد در مجلس که تصویر رأی مخالفت خود با اعتبارنامه تاجگردون را توئیت کرده بود، هر تخلفی را مناسب پیگیری قضائی نمیداند و معتقد است، صلاحیت تاجگردون تنها برای نمایندگی احراز نشد و این به معنای مجرم بودن او نیست.
ویسکرمی به خبرنگار تسنیم گفت: اینکه قوه قضائیه به موضوع تاجگردون ورود پیدا کند یا نه، بستگی به دوستانی دارد که مستندات تخلفات دستشان بوده است. برخی از نمایندگان این مستندات را در اختیار داشتند و تا الان اطلاع ندارم که مستندات را به قوه قضائیه ارائه کردهاند یا نه.
این نماینده ادامه داد: رد صلاحیت کسی حتی در مجلس و توسط شورای نگهبان به این معنا نیست که آن شخص جرم قضائی انجام داده و او قابل پیگیری است. ممکن است کسی مشکلاتی داشته باشد که صلاحیت او را برای تصدی پستی رد کند؛ اما تعقیب قضایی همه جا مترتب نمیشود.
به گفته ویسکرمی، مجلس ممکن است تخلفات احتمالی را مانند سفارش افراد برای استخدام را برای رد اعتبارنامه نمایندهای مستمسک قرار دهد؛ اما لزوماً قرار نیست همه آنها صورت قضائی پیدا کنند، پس هر کسی که اعتبارنامهاش رد بشود، حتماً دادگاهی نخواهد شد. این بستگی دارد به مدل تخلفاتی که آن شخص انجام داده است.
او در پاسخ به این پرسش که تاجگردون به دلیل تخلفاتی که از سوی نمایندگان مجلس کشف و بیان شد از نمایندگی مجلس بازماند، آیا از سوی مجلس اقدامی شده است تا این تخلفات به قوه قضائیه اطلاع داده شود؟ گفت: مستندات تخلفات دست برخی از نمایندگان مجلس بود. به نظرم خود آنها در این باره پاسخ دهند بهتر است. البته برخی از تخلفات برای گذشته بوده و به هر حال نیروهای اطلاعاتی و امنیتی اطلاع داشتند اما آن را قابل پیگیری ندانستهاند.
در همین حال، علیاکبر کریمی، نماینده اراک در مجلس در گفتوگو با تسنیم گفت: آنچه ما در مجلس دنبال کردیم، بحث اعتراض به اعتبارنامه آقای تاجگردون بود که در چارچوب وظایف قانونی نمایندگی بوده است. مجلس نیز فرآیند قانونی رسیدگی به این اعتراض را طی کرد و در نهایت منجر به رد اعتبارنامه تاجگردون شده است.
وی افزود: این چیزی است که میدانیم اتفاق افتاده است، حالا خارج از مجلس هر شخصیتی بخواهد در مورد تخلفات هر کسی از جمله آقای تاجگردون اقدام کند، این به عهده خودش است و به جایگاه مستقیم مجلس ارتباطی ندارد.
وی همچنین خبر داد: مؤسسه دیدهبان شفافیت و عدالت علیه آقای تاجگردون در قوه قضائیه اعلام جرم و شکایت کرده است که روند قضایی آن در حال طی شدن است.
کریمی همچنین با بیان اینکه تاکنون از قوه قضائیه برای دریافت مستندات تخلفات تاجگردون با او تماسی گرفته نشده است، گفت: به عنوان نماینده درباره حجم و نوع تخلفات آقای تاجگردون بررسی حقوقیِ قضایی نکردم و انجام آن را در حوزه افراد متخصص میدانم؛ زیرا بررسی یک موضوع در حوزه قضایی، الزامات و شرایط خاص خودش را دارد. در مقابل در مجلس آنچه بررسی میشود منطبق با فهم قضائی نیست و وظایفی است که قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس تعریف کرده و بر اساس آن نمایندگان در مورد اعتبارنامه یک فرد نظر میدهند.
- منبع :
اخبار مرتبط
عملیات مشترک هوابرد با تجهیزات مکانیزه هجومی در رزمایش نزاجا
30 دی 1399
گزارش تخلفات در بازار سرمایه به قوه قضاییه رسید
30 دی 1399
رئیس جدید کمیسیون حمایت ازاعضا و صیانت مرکز وکلای قوه قضاییه منصوب شد
24 دی 1399
تحریم دارو، واکسن کرونا و اتهام سیاسیکاری به ایران؛ پرتقالفروش کیست؟
24 دی 1399
کارکرد "سامانههای اعتبارسنجی شهروندان" در سند تحول قضایی چیست؟
22 دی 1399
عسگری: رئیس قوه قضائیه با عناصر فاسد در حوزه نهاده های دامی و کشاورزی برخورد کند
21 دی 1399
رئیسی دستورالعمل "بازپسگیری اموال نامشروع مسئولان" را ابلاغ کرد
21 دی 1399
یک نظریه مشورتی درباره تبصره یک ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرحهای دولتی
21 دی 1399
محمد بیگی: قوه قضاییه به عنوان مدعی العموم به موضوع آلودگی هوای تهران ورود کند
20 دی 1399
بخشدار سابق و چند دهیار پیشوا دستگیر شدند
20 دی 1399
نظارت سازماندهی شده مورد قبول کانونهای وکلا قرار نمیگیرد
22 آذر 1399
رسیدگی به ترور شهید فخریزاده چگونه در جوامع بینالمللی قابل پیگیری است؟
9 آذر 1399
نهاد وکالت در حال حاضر یکی از دورههای سخت خود را طی میکند / کانون وکلا همواره چه قبل و چه بعد از انقلاب مورد هجمه بوده است
21 آبان 1399
رئیس قوه قضاییه: عقلانی نیست که برنامه خود را در گرو آمد و رفت افراد خارج از کشور بگذاریم
20 آبان 1399
رئیسی: اطلاعرسانی صحیح از پروندهها مانع از تشویش اذهان میشود
17 آبان 1399
دستگاه قضا عملکرد سازمانها را زیر نظر دارد
10 آبان 1399
قضات، وکلا و کارمندان قضائی بازداشتشده اخیر همگی مربوط به تهران هستند
9 آبان 1399
توضیح سخنگوی دستگاه قضا در مورد بازداشتهای اخیر
8 آبان 1399
تعدادی از کارمندان دستگاه قضایی به دلیل کلاهبرداری از اصحاب پرونده بازداشت شدند
7 آبان 1399
بیست و هشت کارمند دستگاه قضایی بازداشت شدند
6 آبان 1399