
سرانجام پرونده "سلطان فروش اینترنتی خودرو" به کجا رسید؟!
در زمان مدیریت "مصطفی خانکرمی" بر سیستم فروش ایرانخودرو، حدود ۸۰ درصد از فروش اینترنتی محصولات این شرکت (۳۲۰ هزار دستگاه) توسط ۲۰ نمایندگی انجام شد!! از سرنوشت این متهم دانهدرشت اقتصادی چه خبر؟!
داتیکان: در زمان مدیریت "مصطفی خانکرمی" بر سیستم فروش ایرانخودرو، حدود ۸۰ درصد از فروش اینترنتی محصولات این شرکت (۳۲۰ هزار دستگاه) توسط ۲۰ نمایندگی انجام شد!! از سرنوشت این متهم دانهدرشت اقتصادی چه خبر؟!
به گزارش داتیکان و به نقل از خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم؛ سال گذشته خبر دستگیری "مصطفی خانکرمی" منتشر شد که او برادر یکی از مسئولان نظارتی (مدیرکل حراست) نهاد ریاست جمهوری و قائممقام سابق فروش ایرانخودرو است.
اتهام خانکرمی در زمان دستگیری، ایجاد شبکه رانتی فروش اینترنتی فروش محصولات ایرانخودرو عنوان شد، شبکهای سازمانیافته که برای خود رانتی پرسود و پولآور در فروش 320 هزار دستگاه خودرو ایجاد کرده بود.
با آنکه یک سال از زمان دستگیری این متهم خودرویی میگذرد، تاکنون اطلاعات خاصی از روند رسیدگی به پرونده وی اعلام رسمی نشده است.
سلطان فروش اینترنتی خودرو کیست؟
مصطفی خانکرمی در اسفند 1397 طی حکم مدیرعامل ایرانخودور به سمت قائممقام مدیرعامل در بازاریابی فروش و امور مشتریان بزرگترین شرکت تولید خودرو در کشور معرفی شد؛ این انتصاب به دلیل سابقه خانکرمی در ارائه خدمات پس از فروش به خودروهای تجاری و نیز واحد فروش شرکت ایرانخودرو دیزل انجام شد که به همراه تجربه در عقد قراردادهای عمده، توسعه و تحقیقات بازار، مهندسی فروش و معاونت بازاریابی و فروش ایرانخودرو دیزل و نیز معاونت بازاریابی و فروش گروه صنعتی ایرانخودرو، به زعم مدیرعامل این شرکت معظم، شایستگی حضور در مقام قائممقامی فروش را داشت!
بستر فسادزای فروش اینترنتی خودرو
کارشناسان و حقوقدانان یکی از فسادهای فراگیر در صنعت خودرو را فروش اینترنتی این محصول میدانند که بهویژه در سالهای اخیر رشد فزایندهای داشته است و با توجه به روند بازار خودرو و گرایش مردم به سمت سرمایهگذاری در موضوع خودرو، فروش اینترنتی این محصول رشد زیادی داشته است.
مصطفی خانکرمی در زمان تصدیگری قائممقامی فروش ایرانخودرو قبل از دستگیری گفته بود: "ایرانخودرو پیشفروش محصولات خود را با باور و هدف صیانت از حقوق مصرفکنندگان نهایی و مدیریت بازار و بهصورت اینترنتی انجام میدهد!" او حتی برنامههایی برای تسهیل فرآیند ثبتنام پیشبینی و آن را رسانهای و اعلام عمومی کرده بود!
اما آن روز خانکرمی متوجه نبود که چشمانی تیزبین در حال رصد رفتار و اقدامات فسادانگیز او هستند؛ رفتاری که حقوق مصرفکنندگان و فروشندگان خودرو را نشانه رفته بود و برخلاف ادعای صیانت از حقوق دیگران، خانکرمی و دوستانش از این امکان به کسب درآمدهای کلان نامشروع و خارج از عرف میاندیشیدند.
چرا خانکرمی متهم شد؟!
مصطفی خانکرمی، قائممقام مدیرعامل در فروش محصولات شرکت ایرانخودرو بود و ساماندهی امور مربوط به فروش محصولات را که در این سالها و بهدلیل سبقت تقاضا بر تولید و عرضه به شکل اینترنتی انجام میشود، بهعهده داشت. از طرفی سیستم فروش محصولات ایرانخودرو به نحوی است که 800 نمایندگی در سراسر کشور در آن مشارکت دارند.
حالا در این شبکه فاسد، بسیاری از نمایندگیهای فروش از سوی خانکرمی و دوستانش از چرخه فروش عادلانه کنار گذاشته شدند و تعداد محدودی نمایندگی سهمیههای فروش را بین خود تقسیم کردند! در حقیقت مصطفی خانکرمی با زد و بند و توزیع ناعادلانه خودروها میان نمایندگیها و ایجاد شبکه رانتی، به بخشی از درآمد حاصل از فروش خودرو دست یافت و نمایندگیهای همکار این اقدام هم با اعطای درصدهایی به خانکرمی، سودهای بیشتری نصیبشان شد و البته نمایندگیهایی که قصد داشتند، سالم و قانونی کنند، از دست یافتن به درآمد حلال و مشروع بازماندند.
برای دانستن بزرگی اقدام مفسدانه خانکرمی، این چند خط را مرور میکنیم:"کل تولید ایرانخودرو 600 هزار دستگاه در سال است و حداقل دو سوم آن معادل 400 هزار دستگاه از طریق سایت فروش اینترنتی و توسط 800 نمایندگی کشور در سراسر کشور فروخته میشود؛ سهمیه هر یک از این 800 نمایندگی ایرانخودرو برای فروش در سراسر کشور یکسان نیست و نمیتوان با اطمینان اعلام کرد هر کدام از این نمایندگیها 500 خودرو فروختهاند؛ چرا که سهمیه فروش خودرو برای هر نمایندگی متفاوت و تابع برخی شرایط است. حال این سؤال مطرح میشود که چه کسی در شرکتهای خودروساز بزرگ مانند ایرانخودرو، سهمیههای فروش را میان 800 نمایندگی تقسیم میکند و گاهی برخی از آنها چند ده برابر سایر نمایندگیها سهمیه فروش دریافت میکنند؟ این اختیار تا سوم مهر ماه سال پیش در اختیار مصطفی خانکرمی بود! که با ایجاد شبکه رانتی ضمن ایجاد امپراتوری توزیع سهمیه فروش اینترنتی خودرو، ثروت کلانی برای خود ایجاد کرده بود."
80 درصد از فروش اینترنتی ایرانخودرو توسط 20 نمایندگی انجام شد!!
در زمان مدیریت خانکرمی بر سیستم فروش ایرانخودرو، حدود 80 درصد از فروش اینترنتی محصولات این شرکت توسط 20 نمایندگی انجام شد!! یعنی 320 هزار دستگاه خودرو به جای آنکه توسط 800 نمایندگی رسمی ایرانخودرو بهفروش برسد، توسط فقط 20 نمایندگی فروخته شد و هر کدام بهطور میانگین 16 هزار خودرو را فروختند در حالیکه 780 نمایندگی دیگر سهمی از این بازار نداشتند!
عمق فاجعه در حالی رنگ واقعیتر بهخود میگیرد که بدانیم بابت فروش هر یک از محصولات در نمایندگیها، یک میلیون تومان پاداش (کمیسیون) پرداخت میشود؛ بنابراین این شبکه بیش از 300 میلیارد تومان را در مدت زمان اندکی کسب درآمد کردند که میتوانست برای تمام نمایندگیها باشد اما صرفاً این 20 نمایندگی خاص از آن بهرهمند بودند و البته بخشی از درآمد را به خانکرمی پرداخت کردهاند!
بیخبری از روند رسیدگی قضایی به پرونده خانکرمی
حالا یک سال و چند روز از بازداشت مصطفی خانکرمی در دفتر کارش میگذرد اما تاکنون هیچ اظهارنظر رسمی از سوی مسئولان دستگاه قضا درباره سرنوشت پرونده و ابعاد اتهامی متهم ردیف اول آن اعلام نشده است؛ این انتظار بیجایی نیست که قوه قضائیه در دوره تحولی خود که تأکید همیشگی رئیس آن تسریع در رسیدگی به پروندههای با ابعاد ملی و بزرگ و نیز پرهیز از اطاله دادرسی است، گزارشی از روند رسیدگی به این پرونده را ارائه دهد.
*برای اطلاع از اخرین همایش های حقوقی، گزارشها و یادداشتهای حقوقی، تازه های نشر حقوقی ، استخدام حقوقی ، مشاوره حقوقی و سایر اخبار حقوقی به سایت داتیکان مراجعه نمایید .
- منبع : www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
۲۵۰۰ نفر دستگیر و ۵۴ پرونده زمین خواری تشکیل شد
5 آبان 1399
۱۱۸ پرونده قضایی در استان ایلام بررسی و ۱۹ زندانی آزاد شدند
30 مهر 1399
خبرهای تعزیراتی
30 مهر 1399
چرا لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران، دیده نشد؟
28 مهر 1399
تشکیل ۱۳ هزار پرونده خودرویی و ۷۵۸ پرونده ارزی در تعزیرات
20 مهر 1399
افزایش خرید و فروش اسلحه غیرمجاز در مناطق مرزی
20 مهر 1399
جریمه ۳۲۵ میلیاردی ۳ بانک برای اخذ وجه اضافی در گلستان
16 مهر 1399
رسیدگی تعزیرات تهران به ۶۹۰ گزارش تخلف کرونایی
14 مهر 1399
برگزاری مرحله آزمایش اولیه سامانه ارسال پروندههای قضایی در دادگستری تهران
8 مهر 1399
جزئیات محکومیت برخی متهمان اقتصادی
8 مهر 1399
بازدید رییس کل دادگستری تهران از مجتمع قضایی شهید مطهری
6 مهر 1399
یک چهارم کاهش پروندههای قضایی کل کشور متعلق به دادگستری تهران است
1 مهر 1399
گرانفروشی را به سامانه ۱۳۵ اطلاع دهید
1 مهر 1399
چالشهای یک پرونده قضائی(نگاهی دیگر به پروندۀ نوید افکاری)
31 شهریور 1399
دادگاه شهلا جاهد در پرونده قتل ناصر محمد خانی + ویدیو
30 شهریور 1399
دومین عضو شورای شهر بوشهر دستگیر شد
25 شهریور 1399
اشتباه در ذیحق بودن افراد دلیل تشکیل بخشی از پروندههای قضایی است + ویدیو
24 شهریور 1399
۸ نکته مهم درباره حکم "اکبری طبری"
23 شهریور 1399
سرقت از طلافروشی +ویدیو
19 شهریور 1399
شرایط استفاده از خیار غبن + ویدیو
18 شهریور 1399