
ردیابی تلفن همراه در همین حد باشد، ایرادی ندارد / ردیابی تلفن ورود به حریم خصوصی هست اما در حال حاضر چاره دیگر نیست
علی مجتهدزاده، وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با داتیکان مطرح کرد :
ردیابی تلفن همراه در همین حد باشد، ایرادی ندارد / ردیابی تلفن ورود به حریم خصوصی هست اما در حال حاضر چاره دیگر نیست
آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا که شنبه ۱۹ مهرماه برگزار شد، بعد از تهدید های گذشته بالاخره وارد فاز عملی شد. بر این اساس قرار شده است افرادی که در شرایط کرونا پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند و ماسک نمیزنند، مشمول جریمه شوند. در میان گزینه هایی که برای جریمه در نظر گرفته شده است، علی ربیعی سخنگوی دولت اعلام کرده افرادی که به کرونا مبتلا میشوند از طریق تلفن همراه ردیابی میشوند. به گفته سخنگوی دولت اگر این افراد از منزل خارج شوند از طریق موبایل آنها که رصد میشود متوجه میشویم و برای این افراد جریمه در نظر گرفته خواهد شد.
هرچند که این روش باگ هم دارد و افراد میتوانند تلفن همراه خود را از منزل خارج نکنند و خود به بیرون بروند، اما موضوع اصلیتر در اینجا بحث حریم خصوصی افراد است. آیا به بهانه رصد افراد برای حفظ سلامت جامعه میتوان به ردیابی تلفن همراه آنها پرداخت و به حریم خصوصی آنها وارد شد؟ اصلا ردیابی تلفن همراه افراد جز حریم خصوصی به حساب میآید یا نه.
علی مجتهدزاده، وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با داتیکان درباره تصمیمگیری اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ردیابی تلفنهای همراه افراد کرونایی برای جلوگیری از خروج آنها از منزل و شائبه ورود به حریم خصوصی افراد میگوید: قطعا ورود به حریم خصوصی افراد است اما برای حفظ سلامت جامعه در حال حاضر چاره دیگری هم نیست.
او در ادامه تاکید میکند: از نگاه صرف حقوقی بخواهیم به موضوع نگاه کنیم، فکر میکنم در کشورهای دیگر هم به خصوص ایتالیا و اسپانیا در روزهای اول که کرونا با وسعت زیاد شیوع پیدا کرده بود، چنین اقدامی صورت گرفت.
مجتهدزاده با اشاره به افزایش مجدد گستره شیوع و درگیری مردم با کرونا بیان میکند: متاسفانه شرایط خاص است و کسی که ناقل این بیماری است میتواند خطرات ناگواری را برای دیگران به وجود آورد. نمیتوان فرد را زندانی کرد؛ یعنی نمیشود او را در جایی نگه داشت که به دیگران دسترسی نداشته باشد. بنابراین چارهای جز انجام کارهایی مانند ردیابی از طریق تلفن همراه نیست. البته تنها این راه نیست و راههای دیگری هم در نظر گرفته شده است.
این وکیل دادگستری در ادامه میگوید: باید این را هم در نظر گرفت که نمیخواهند اطلاعات فرد را از گوشی او بیرون بیاورند، صرفا ردیابی میشود که از خانه خارج شده است یا نه.
مجتهدزاده در پاسخ به این سوال که به هر حال این موضوع را هم میتوان در نظر گرفت که فرد میتواند گوشی خود را در منزل بگذارد و آنجا را ترک کند؟، عنوان میکند: بله این موضوع هم وجود دارد. بهتر بود به جای اینگونه تصمیمات در این خصوص فرهنگ سازی صورت میگرفت.
او درباره نحوه و محدوده فرهنگ سازی در این باره میافزاید: باید مردم با خطرات ویروس کرونا دقیق آشنا میشدند و به آنها آگاهی کامل داده میشد که به خطر انداختن جان دیگران غیرشرعی، غیراخلاقی و هم قطعا غیرقانونی است چون به دیگران ضرر میزنند.
این وکیل دادگستری بار دیگر با دفاع از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، بیان میکند: به هر حال این حداقل کاری است که از دست ستاد مقابله با کرونا بر میآید و برای حفظ سلامتی مردم این کار ایرادی ندارد، به شرط اینکه در حد ردیابی گوشی باشد و وارد پیامها و اطلاعات گوشی آنها نشوند.
مجتهدزاده تاکید میکند: به هر حال این فقط حریم شخصی فرد هم به حساب نمیآید چون با بیرون رفتن میتواند سلامتی و جان دیگران را به خطر اندازد.
این وکیل پایه یک دادگستری با تاکید بر اینکه قانون خاصی در این خصوص وجود ندارد، ادامه می دهد: اما به نظر من چارهای هم جز اعمال این روشهای سختگیرانه در حال حاضر وجود ندارد. منتها باید در عین حال حریم خصوصی افراد مورد توجه قرار گیرد و رعایت شود. وارد پیامها و مکالمات افراد نشوند، خدای ناکرده مکالمات آنها را ضبط نکنند و اگر در همین حد باشد به نظر من ایرادی ندارد.
*برای اطلاع از اخرین همایش های حقوقی، گزارشها و یادداشتهای حقوقی، تازه های نشر حقوقی ، استخدام حقوقی ، مشاوره حقوقی و سایر اخبار حقوقی به سایت داتیکان مراجعه نمایید .
- منبع : www.datikan.com
اخبار مرتبط
انصار الله: ایران از تحریمهای آمریکا برای ارتقای توانمندی بومی خود بهره برد
1 بهمن 1399
دعوت از مردم یمن برای تظاهرات بزرگ در پاسخ به تحریم آمریکا
1 بهمن 1399
ادعای رسانههای صهیونیستی درباره پیام تلآویو به حماس در خصوص موشکهای غزه
1 بهمن 1399
امامی راد: قطعی برق و خاموشیهای طولانی موجب نارضایتی مردم شده است
24 دی 1399
واکنش حماس به تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به سوریه
24 دی 1399
ممنوعیت اعطای واکسن کرونا به اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی
24 دی 1399
دیپلمات صهیونیست: اجباری برای ارائه واکسن کرونا به فلسطینیها نداریم
24 دی 1399
تحریم دارو، واکسن کرونا و اتهام سیاسیکاری به ایران؛ پرتقالفروش کیست؟
24 دی 1399
مصر نیز حریم هوایی خود را به روی قطر گشود
23 دی 1399
دیدار رئیس موساد با پامپئو در آستانه سخنرانی ضد ایرانی وزیر خارجه آمریکا
23 دی 1399
تضعیف عراق، سوریه و مصر لازمه عادیسازی روابط بود
23 دی 1399
مجلس رانت ناشی از قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس را پیگیری میکند
23 دی 1399
تحرکات پارلمان موریتانی برای جرمانگاری سازش با رژیم صهیونیستی
22 دی 1399
مثبت شدن تست کرونای 380 نفر در استان هوبه چین
22 دی 1399
حرین هم حریم هوایی خود را به روی قطر باز میکند
22 دی 1399
دور بیش از 1000 قرار بازداشت موقت صهیونیستها برای فلسطینیها
22 دی 1399
کارکرد "سامانههای اعتبارسنجی شهروندان" در سند تحول قضایی چیست؟
22 دی 1399
نظر وکلا درباره ثبت قراردادهای الکترونیک چیست؟ / آیا قوه قضاییه زیرساختهای لازم را برای وکلا فراهم کرده است؟
21 دی 1399
دولت تا 3 اسفند بازرسان آژانس و جاسوسان غرب را از کشور اخراج کند
21 دی 1399
آدرس غلط دولت به مردم درباره رفع مشکلات و لغو تحریمها با مذاکره با بایدن
21 دی 1399