
بسیاری از وکلای دارای پروانه وکالت هم با معضل بیکاری روبرو هستند
علی مجتهدزاده، وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با داتیکان مطرح کرد:
داتیکان: علی مجتهدزاده، وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با داتیکان درباره طرحهایی که در مجلس شورای اسلامی برای ایجاد اشتغال و ساماندهی رشته حقوق مطرح است میگوید: برخی از این طرح ها از قدیم هم وجود داشته اما به هر حال در آنها یک نگاه غیرتخصصی و غیرحقوقی دیده میشود.

او با بیان اینکه در واقع نگاه در این طرح ایجاد کسب و کار است اما به نظر من به کار حقوقی باید فراتر از این موارد نگاه کرد، میافزاید: حداقل برای اداره موسسات حقوقی تنها داشتن لیسانس حقوق واقعا کفایت نمیکند، هر چند که گفته شده که دورهای سه ماهه هم برگزار میشود.
این وکیل دادگستری ادامه میدهد: از طرفی اگر واقعا آقایان دغدغه افزایش کسب و کار را دارند و قصد دارند تا خیل عظیم فارغالتحصیلان بیکار حقوق را شاغل کنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که با توجه به تغییر تعداد جذب نیرو در کانون وکلا و هیات اجرایی ماده ۱۸۷ در حال حاضر بسیاری از وکلای دارای پروانه وکالت هم با معضل بیکار روبرو هستند.
مجتهدزاده با تاکید بر مشکل بیکاری در میان وکلا عنوان میکند: آقایان در مجلس یک تحقیق انجام دهند و ببینند که چند درصد از وکلایی که پروانه وکالت هم دارند در حال حاضر بیکار هستند. خدارحمت کند من از مرحوم آقای کشاورز یک بار خودم بدون واسطه شنیدم که میگفتند برخی از وکلا میگویند در اسنپ کار میکنند.
او میافزاید: بنابراین اینکه فکر میکنند که با چنین طرحهایی معضل بیکاری بین دانشجویان حقوق برطرف میشود نه چنین چیزی نیست. ممکن است بخش بسیار کمی از افرادی که نتوانستند پروانه وکالت بگیرند با این کار مشکلشان حل شود اما قطعا مشکل بسیاری هم حل نخواهد شد.
این وکیل دادگستری در ادامه میگوید: این موضوع را هم باید در نظر گرفت که وکیل دادگستری نیاز به آموزشهای خاصی دارد و صرف داشتن لیسانس حقوق بخواهید مشغول به کار شوید و برای مردم کار کنید چه بسا مشکلات بیشتری را هم به دنبال داشته باشد.
مجتهدزاده با بیان اینکه در حال حاضر با دو مشکل بین وکلا روبرو هستیم، توضیح میدهد: یک کم تجربگی و عامیانهتر بگویم کم دانشی است که متاسفانه نه تنها در میان وکلای ۱۸۷ که بین وکلای کانون وکلا هم دیده میشود. از زمانی که ظرفیت پذیرش وکلا زیاد شده این مشکل به وفور به چشم میخورد. مورد دیگر هم این است که حتی ممکن است فردی علم خوبی هم داشته باشد اما به درد کار وکالت نخورد. چون کار وکالت توان اجرایی هم میخواهد.
او با تاکید بر گرهگشا نبودن طرحهایی که در مجلس برای ساماندهی حرفه وکالت در دستورکار است، بیان میکند: به نظر میآید آقایان فقط میخواهند بگویند که مشکل بیکاری را بین دانشجویان حقوق کم کردند. بله زمانی بود که کانون وکلا ۱۰۰ وکیل میگرفت و ما از چنین طرحی استقبال میکردیم اما الان سالی ۲ هزار وکیل کانون وکلا میگیرد و حدود ۳ هزار نفر هم ۱۸۷ میگیرد. بسیاری از این افراد هم بیکار هستند و رسما بازار کاری برای آنها وجود ندارد. بعد میخواهند موسسات حقوقی را هم به این اضافه کنند و تعدادی جوان کمتجربه با سه ماه آموزش حیات و ممات مردم را به دست آنها بدهید که بگویید ما مشکل بیکاری را حل کردم.
مجتهدزاده تاکید میکند: این یک نگاه غیرحقوقی است، من تعجب میکنم آقایانی که در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نشستهاند متاسفانه اصلا نگاه حرفهای به وکالت ندارند. به وکالت نگاه خیلی عامیانهای دارند و شانی برای آن قائل نیستند. بهتر است آقایان به فکر بهبود زیرساختها باشند و فکری به حال وکلایی که الان بیکار هستند، کنند.
این وکیل دادگستری با اشاره به وضعیت کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس میگوید: زمانی که کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خالی میماند، چنین خروجی هم از آن دور از انتظار نیست. در واقع هر کسی از هر جایی رانده و مانده بود نهایتا رفت به این کمیسیون و آییننامه را هم به دلیل کمبود اعضا برای آن تغییر دادند. در صورتی که یکی از مهمترین کمیسیونهای مجلس است.
او ادامه میدهد: وقتی نمایندگانی با این دیدگاه در مجلس حضور دارند که حاضر نمیشوند عضو این کمیسیون حساس و مهم شوند و بیشتر به دنبال جاهای پر سر و سر صدا هستند نباید هم از آنها انتظار کار کارشناسی داشت. در واقع حکایت اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی این شعر است که (ما بدین در نه پی حشمت و جاه آمدهایم/ از بد حادثه این جا به پناه آمدهایم).
- منبع : www.datikan.com
اخبار مرتبط
کره جنوبی: داراییهای ایران پس از رایزنی با آمریکا آزاد میشود
5 اسفند 1399
تخفیف 30 درصدی هزینه صدور گواهی پایان کار در طرح تامین مسکن
26 بهمن 1399
وزارت راه باید برای صندوقهای سرمایه گذاری ساخت مسکن سرمایهگذار بیاورد
19 بهمن 1399
2 راهکار وزارت اقتصاد برای بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه
14 بهمن 1399
ترامپ تنها ماند| وکلای استیضاح ترامپ کنارهگیری کردند
12 بهمن 1399
رفتار برخی از نمایندگان نشان میدهد یک وضعیت قهقرایی را طی میکنیم/مصونیت نمایندگان مجلس ماهوی است
8 بهمن 1399
ماجرای سیلی نماینده مجلس به یک سرباز نیروی انتظامی به کجا رسید؟ / سمامی: در تخطی از قانون تفاوتی بین نماینده مجلس و یک فرد عادی وجود ندارد / مصونیت نمایندگان مجلس فقط در باب وظایف نمایندگی است
7 بهمن 1399
الزام کاندیداهای ریاست جمهوری به ارائه لیست اموال/ از راهکارهای قانونی تا پویشهای مردمی
5 بهمن 1399
رئیس جدید کمیسیون حمایت ازاعضا و صیانت مرکز وکلای قوه قضاییه منصوب شد
24 دی 1399
نظر وکلا درباره ثبت قراردادهای الکترونیک چیست؟ / آیا قوه قضاییه زیرساختهای لازم را برای وکلا فراهم کرده است؟
21 دی 1399
چرا وکالت صرفا کسبوکار نیست؟
21 دی 1399
تصویب لایحه نحوه اداره و بهرهبرداری از آپارتمانها در این مقطع به صلاح کشور نیست
21 دی 1399
شورای نگهبان اعتراضات وکلا را وارد ندانست/ آزمون بزرگ متولیان صنف وکالت در پایبندی به قانون
20 دی 1399
برخی از شروط مقرر در طرح اصلاح قانون انتخابات خلاف قانون اساسی و مقتضیات نظام جمهوری است
20 دی 1399
نظارت سازماندهی شده مورد قبول کانونهای وکلا قرار نمیگیرد
22 آذر 1399
استخدام 19 آذر 1399
19 آذر 1399
استخدام 18 آذر 1399
18 آذر 1399
دیوان عدالت اداری وکالت را جزو مشاغل اقتصادی ندانسته است / اطلاعات دقیقی به نمایندگان مجلس داده نشده است
29 آبان 1399
نهاد وکالت در حال حاضر یکی از دورههای سخت خود را طی میکند / کانون وکلا همواره چه قبل و چه بعد از انقلاب مورد هجمه بوده است
21 آبان 1399
سونامی بیکاری وکلا در راه است
20 آبان 1399