
زالی: بالاترین آمار بیماریها در مناطق کم درآمد
نتایج مطالعات نشان میدهد که بالاترین سطح بیماریهای واگیر و غیر واگیر در مناطقی است که وضعیت اقتصادی در آنجا ضعیفتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نتایج مطالعات نشان میدهد که بالاترین سطح بیماریهای واگیر و غیر واگیر در مناطقی است که وضعیت اقتصادی در آنجا ضعیفتر است.
به گزارش مهر، علیرضا زالی، در وبینار بینالمللی سواد، آموزش و سلامت در کشورهای فارسی زبان، با اظهار امیدواری نسبت به اشتراک گذاری تجربیات کشورها در حوزه سلامت، برای میزبانی از پژوهشهای مشترک کشورهای فارسی زبان در این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام آمادگی کرد.
وی با بیان اینکه اشتراکات فرهنگی و زبانی کشورهای فارسی زبان میتواند اثر مرزهای جغرافیایی را کمرنگ کند، گفت: شرایط بهداشتی و درمانی کشورهای فارسی زبان مشابهت زیادی با یکدیگر دارد.
زالی با تاکید بر اهمیت همکاریهای علمی بین کشورها گفت: پاندمی کرونا در سال ۲۰۱۹ این درس بزرگ تاریخی را به همراه داشت که کنترل بیماری بدون همکاری بین کشورها محقق نمیشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه بیش از ۷۵ درصد عوامل مؤثر بر سلامت، خارج از محدوده وزارت بهداری و بهداشت کشورهاست، بر نقش عوامل اجتماعی در سلامت افراد جامعه تاکید کرد.
زالی با بیان اینکه بین کیفیت زندگی، سطح سلامت و وضعیت اقتصادی و اجتماعی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، یادآور شد: امروزه خود مراقبتی یکی از اصول اساسی سلامت شهروندان به شمار میرود.
وی در ادامه تاکید کرد: وجود مسائلی همچون مصرف مواد دخانی، رژیمهای غذایی نامناسب و شیوع بیماریهایی همچون ایدز نشان دهنده این است که بستههای آموزشی مرتبط با سلامت باید از سنین پایین به شهروندان ارائه شود.
رد پای اقتصاد در بیماریهای واگیر و غیر واگیر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: نتایج مطالعات نشان میدهد که بالاترین سطح بیماریهای واگیر و غیر واگیر در مناطقی است که وضعیت اقتصادی در آنجا ضعیفتر است.
زالی همچنین با بیان اینکه بیشترین قربانیان حوادث ترافیکی درون شهری را موتورسیکلت سواران تشکیل میدهند، گفت: مطالعات نشان میدهد که بین بروز تصادفات و سواد ارتباط مشخصی وجود دارد.
وی با اشاره به غربالگری پرفشاری خون در سال گذشته توضیح داد: در این طرح ۳۸ میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتند و نتایج این طرح نشان داد بین عدم اندازهگیری منظم فشار خون، مراجعه به پزشک، مصرف منظم داروهای کنترل فشارخون و سطح سواد افراد ارتباط وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با بیان اینکه در شهر تهران در ازای هر ۲۵۰۰ نفر یک مراقب سلامت و در روستاها در ازای هر ۲۵۰ نفر یک بهورز وجود دارد، ۱۹ هزار خانه بهداشت و ۳۲ هزار بهورز مراقب سلامت در کشور نشان دهنده وجود زیرساختهای مناسب در حوزه بهداشت است.
زالی با اشاره به اجرای طرحهای هر خانه یک پایگاه سلامت و هر دانشآموز یک سفیر سلامت، این برنامهها را دارای ظرفیت مناسبی برای ارتقای سطح سواد سلامت جامعه عنوان کرد.
- منبع :
اخبار مرتبط
پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک میان پزشکی قانونی و مجموعه فناوری اطلاعات قوه قضاییه
27 مهر 1399
افزایش خرید و فروش اسلحه غیرمجاز در مناطق مرزی
20 مهر 1399
فتر خدمات الکترونیک قضائی در زندان اوین راه اندازی شد
16 مهر 1399
تجلیل از یادگاران هشت سال دفاع مقدس در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه
7 مهر 1399
امکان انکار "درآمدهای نجومی برخی سردفتران اسناد رسمی" وجود ندارد!
6 مهر 1399
دستورالعمل نحوه نوبتدهی جهت ارائه خدمات قضایی به مراجعان
22 شهریور 1399
اعلام نتایج مصاحبه علمی آزمون قضاوت ویژه مناطق محروم سال ۹۸
22 شهریور 1399
درآمدی بر حقوق داوری سایبری
19 شهریور 1399
چرا اجرای طرح "سقف درآمد برای دفاتر اسناد رسمی" مهم است؟
1 شهریور 1399
شهرداری باید پاسخگو باشد/کسب در آمد از طرح ترافیک مهم تر است یا حفظ جان مردم
15 مرداد 1399
کاهش تلفات تصادفات در بهار امسال
8 مرداد 1399
برگزاری مراسم تجمعی ممنوع
17 خرداد 1399
وزیر کشور: آمار کشتههای آبان ۹۸ همین روزها اعلام میشود
11 خرداد 1399
شناسایی ۱۷۸۷ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور
6 خرداد 1399
شناسایی ۱۸۶۹ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور
3 خرداد 1399
آمار مبتلایان به کووید 19
27 اردیبهشت 1399
اعتبار قضایی راهکاری تحولگرایانه برای کاهش دعاوی
27 اردیبهشت 1399
شناسایی ۱۹۵۸ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور
24 اردیبهشت 1399
شناسایی ۱۶۸۳ بیمار جدید کرونا در کشور
22 اردیبهشت 1399
شیوه آمارگیری کرونا تغییر کرد
21 اردیبهشت 1399