
تشخیص کرونا با موبایل
پژوهشگران آمریکایی، پلتفرم جدیدی ابداع کردهاند که میتواند بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را به صورت غیرتهاجمی و تنها با بررسی بزاق دهان آنها شناسایی کند.
پژوهشگران آمریکایی، پلتفرم جدیدی ابداع کردهاند که میتواند بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را به صورت غیرتهاجمی و تنها با بررسی بزاق دهان آنها شناسایی کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از مجله ساینس، پژوهشگران آمریکایی، یک پلتفرم قابل حمل مبتنی بر بزاق دهان طراحی کردهاند که نتایج آن طی ۱۵ دقیقه آماده میشود و تلفن همراه قادر به خواندن آن است. این پلتفرم میتواند نیاز به بررسیهای تهاجمی آزمایشگاهی را برطرف کند.
پژوهشگران این روش را روی ۱۲ فرد مبتلا به کووید-۱۹ و شش فرد سالم آزمایش کردند. آنها در پژوهش خود نشان دادند این روش که یک ابزار بازخوانی میکروسکوپ فلوئورسانس را با یک تلفن همراه هوشمند ادغام میکند تا بار ویروسی را تشخیص دهد، به اندازه روش "واکنش زنجیرهای پلیمراز"(RT-qPCR) موثر است.
پژوهشگران در مقاله این پژوهش نوشتند: ما باور داریم که این پلتفرم تلفن همراه میتواند به سرعت به بررسی کووید-۱۹ بپردازد و ردیابی تماس یافتن را سریعتر انجام دهد تا مهار بیماری و تلاش برای کنترل آن بهبود یابد.
بیشتر آزمایشهای کووید-۱۹ در حال حاضر، با گذاشتن سواب در قسمت فوقانی گلو و پشت بینی انجام میشوند. این روند ناخوشایندی است که به افراد حرفهای در حوزه پزشکی نیاز دارد تا بتوانند نمونهها را گردآوری کنند. با وجود این، بررسیهای اخیر نشان دادهاند که ممکن است کروناویروس طی عفونت ابتدایی، در حلق و بزاق دهان نیز وجود داشته باشد. بدین ترتیب، آزمایشهای مبتنی بر بزاق دهان نیز میتوانند امکان انجام دادن یک بررسی قابل اطمینان اما سادهتر و ایمنتر را فراهم کنند.
پژوهشگران برای ابداع پلتفرمی که به صورت گسترده برای آزمایش بزاق دهان مورد استفاده قرار بگیرد، نخستین نمونه از یک تراشه را ابداع کردند که آنزیم "Cas12a" را به کار میگیرد تا سیگنال آرانای مورد نظر را در نمونه بزاق تقویت کند. آنها تراشه را با ابزار بازخوانی میکروسکوپ فلوئورسانس مبتنی بر تلفن همراه هوشمند ادغام کردند تا به ثبت و تحلیل تصاویر بپردازد و وجود بیش از اندازه ویروس را تشخیص دهد.
پژوهشگران، این روش را روی ۱۲ فرد بیمار و شش فرد سالم آزمایش کردند و دریافتند که این روش میتواند افراد دارای ویروس و بدون آن را با موفقیت تفکیک کند. آنها علاوه بر این بررسیها، نمونه سواب بینی و بزاق پستانداران غیر انسان را نیز پیش و پس از عفونت ارزیابی کردند.
پژوهشگران طی این آزمایشها، میزان بیشتری از آرانای کروناویروس را در سواب بزاق یافتند و نشان دادند که بزاق میتواند وسیلهای قوی برای تشخیص پس از عفونت باشد.
این گروه پژوهشی امیدوارند که در آینده بتوانند نسخهای از این تراشه را ارائه دهند که حاوی نمونههای از پیش بارگیری شده باشد و همچنین یک اپلیکیشن تلفن همراه هوشمند که دادهها را به صورت بیسیم حفظ و بررسی کند تا امکان پشتیبانی از تلاشهای حوزه پزشکی از راه دور فراهم شود.
- منبع :
اخبار مرتبط
جانز هاپکینز: شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به ۳۰ میلیون نفر رسید
5 فروردین 1400
آمارهای جهانی ابتلا به کرونا ۴ فروردین؛ ۱۰۲۱۴ فوتی و ۴۸۶ هزار ابتلای جدید
4 فروردین 1400
روحانی: سال 1400 سال غلبه بر کرونا خواهد بود
4 فروردین 1400
شهرهای جدیدی که نارنجی و قرمز شدند
4 فروردین 1400
جانز هاپکینز: ۱۲۰۰ آمریکایی دیگر در یک شبانه روز قربانی کرونا شدند
27 اسفند 1399
عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و مسافر اتوبوسی که صدایش به جایی نمیرسد
26 اسفند 1399
ورود ممنوع یک سوم از کشورهای جهان بر روی گردشگران
25 اسفند 1399
جانز هاپکینز: تلفات کرونا در آمریکا به ۵۳۵ هزار نفر رسید
25 اسفند 1399
مسکو: کارزار اطلاعاتی غرب علیه واکسن روسیه همچنان فعال است
24 اسفند 1399
امام به دولت موقت تشر زد و گفت شما بیعرضهاید
26 بهمن 1399
کرونا در جهان: شمار بهبودیافتگان از ۸۱ میلیون نفر عبور کرد
25 بهمن 1399
آسیای مرکزی در 24 ساعت گذشته
25 بهمن 1399
مسکو: واکسن اسپوتنیک در ۲۶ کشور مجوز استفاده گرفته است
24 بهمن 1399
رکوردشکنی کرونا در آمریکا؛ 5 هزار قربانی در 24 ساعت
24 بهمن 1399
جانز هاپکینز: تلفات کرونا در آمریکا به 465 هزار نفر رسید
20 بهمن 1399
جانز هاپکینز: شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا از مرز 27 میلیون نفر عبور کرد
19 بهمن 1399
تحقیقات جدید: هر 10 روز، مبتلایان به کرونای انگلیسی در آمریکا دو برابر میشود
19 بهمن 1399
استفاده از واکسنهای چینی و روسی
18 بهمن 1399
هشدار سازمان ملل درباره موج حملات داعش و القاعده بعد از پایان کرونا
17 بهمن 1399
قیمت طلا به امید تصویب کمک مالی کرونایی بایدن افزایش یافت
15 بهمن 1399