
«محصل نمونه»؛ واژهای برای کلاهبرداری از دانشآموزان
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا نسبت به احتمال سوءاستفاده از دانشآموزان در فضای مجازی تحت عناوینی نظیر انتخاب دانشآموز نمونه، منتخب و ... هشدار داد.
ایسنا نوشت: رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا نسبت به احتمال سوءاستفاده از دانشآموزان در فضای مجازی تحت عناوینی نظیر انتخاب دانشآموز نمونه، منتخب و ... هشدار داد.
سرهنگ علی محمد رجبی، با اشاره به شیوه و شگردهای افراد سواستفاده گر و مجرم در فضای مجازی گفت: مجرمان فضای مجازی از هر شیوه و روشی برای تحقق اهداف مجرمانه خود استفاده میکند. یکی از این شیوهها ارتبط گرفتن آنان با دانش آموزان از طریق تلفن یا شبکههای اجتماعی است.
وی با بیان اینکه این افراد در این ارتباط ادعا میکنند که طرف مقابلشان به عنوان دانش آموز منتخب منطقه، شهرستان، شهر و حتی استان انتخاب شده است، گفت: در ادامه سودجویان مدعی میشوند که قصد ارسال بسته آموزشی رایگان به ارزش چند میلیون تومان را به عنوان هدیه دارند و چون آن فرد به عنوان دانش آموز نمونه انتخاب شده است بسته آموزشی با تخفیف ویژه به آنن تعلق گرفته است.
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا ادامه داد: حتی در مواردی ممکن است ادعا کنند که این بسته رایگان بود و تنها کافی است هزینه پستی آن واریز شود. این موضوع سبب فریب دانش آموزان و در مواقعی حتی والدین آنان نیز میشود غافل از اینکه هیچ بستهای برای این دانش آموزان ارسال نخواهد شد یا در بهترین حالت ممکن است بستهای با ارزشی کمتر از آنچه که ادعا شده بود و با محصولات فاقد کیفیت به دست دانش آموزان برسد.
رجبی با بیان اینکه دانش آموزان به دلیل سن و تجربه کم به راحتی فریب این افراد را میخورند، گفت: حتی ممکن است این دانش آموزان به درگاه های جعلی بانکی نیز هدایت شوند و مجرمان اطلاعات کارت بانکی والدین آنان را به سرقت ببرند.
وی درباره راهکارهای پیشگیری از این نوع جرائم گفت: کلاهبرداران سایبری با استفاده از شیوههای مهندسی اجتماعی به صورت تلفنی، پیامکی و یا بارگزاری محتوای جذاب در کانالها و گروههای مختلف شبکه اجتماعی، سعی دارند اعتماد دانش آموزان را به خود جلب کرده و از آنان کلاهبرداری کنند، در همین راستا نیز توصیه پلیس فتا به دانش آموزان و والدین آنان این است که به هیچ عنوان بدون شناخت طرف مقابل به آنان اعتماد نکنند. در صورت مواجه شدن با محتواها و تبلیغات جذاب کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی و نیز طرح ادعاهایی نظیر انتخاب به عنوان دانش آموز نمونه و ... فریب آن را نخورده و موضوع را حتما از طریق مدرسه و آموزش و پرورش پیگیری کنند.
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا ادامه داد: همچنین لازم است والدین به فرزندان خود تاکید کنند که بدون هماهنگی و اطلاع آنان هیچگونه خرید اینترنتی نکنند و درصورت دریافت پیامها یا تماسهای اینچنینی هوشیار باشند و بدون اطلاع والدین خود کاری را انجام ندهند.
- منبع :
اخبار مرتبط
به جای صدور بخشنامه جلوگیری از زندان رفتن مردان، باید جلوی مهریه بالا گرفته شود
3 آذر 1399
بسیاری از وکلای دارای پروانه وکالت هم با معضل بیکاری روبرو هستند
21 آبان 1399
نهاد وکالت در حال حاضر یکی از دورههای سخت خود را طی میکند / کانون وکلا همواره چه قبل و چه بعد از انقلاب مورد هجمه بوده است
21 آبان 1399
دستگیری کلاهبرداری با اتهامات امنیتی
5 آبان 1399
بدون اصلاح قانون نمی توان تفکیک درستی بین جرایم سیاسی و امنیتی داشت
2 مهر 1399
آنچه باید در مورد جرم کلاهبرداری بدانیم + ویدیو
5 شهریور 1399
چرا اجرای طرح "سقف درآمد برای دفاتر اسناد رسمی" مهم است؟
1 شهریور 1399
شهادت زن قاتل علیه او + ویدیو
29 مرداد 1399
وکیلی که جان موکل قاتلش را نجات داد + ویدیو
27 مرداد 1399
رای دیوان عدالت در رابطه با شرط سنی در آزمونهای استخدامی صادر شد
26 مرداد 1399
زاهدپاشا: حق تعیین سرنوشت برای مردم فلسطین معامله پذیر نیست
3 خرداد 1399
ضروری بودن تجديدنظر در روند پذيرش متقاضيان ورود به حرفه وكالت
2 خرداد 1399
"آيين نامه پيشنهادي قوه قضاييه ضربه اي مهلك بر بنيان عدالت قضايي است"
14 اردیبهشت 1399
ویروس کرونا برای کدام افراد خطرناکتر است؟
11 اسفند 1398
کلاهبرداری و ارکان متشکله آن
9 دی 1398
خاطرات دفترخانه (قسمت شانزدهم) – بورسیه تحصیلی در ایتالیا
3 آذر 1398
شرح مراحل رسیدگی به درخواست طلاق
16 مهر 1398
دستور حذف شرط داشتن کارت پایان خدمت برای شرکت در آزمون وکالت قوه قضائیه، خوب یا بد؟
23 شهریور 1398
مجازات سرقت اطلاعات رایانهای چیست؟
23 مرداد 1398
خاطرات دفترخانه (قسمت هفتم) – جوانهای امروزی
4 آبان 1398