
چرا پیوستن به افایتیاف برای ایران اقدامی ضروری است؟
عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: ای کاش افایتیاف از همان ابتدا به مسالهای سیاسی تبدیل نمیشد و از منظر کارشناسی موضوع بررسی میشد؛ در این صورت آسیبی متوجه کشور نمیشد.
عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: ای کاش افایتیاف از همان ابتدا به مسالهای سیاسی تبدیل نمیشد و از منظر کارشناسی موضوع بررسی میشد؛ در این صورت آسیبی متوجه کشور نمیشد.
زهرا علیاکبری- اوایل دی ماه بود که آیت الله آملی لاریجانی از بررسی مجدد لوایح افایتیاف در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و تاکید کرد حسب ارجاع مقام معظم رهبری، بررسی مجدد این لوایح در دستور کار مجمع قرار گرفته است. وی تاکید کرد: اعضای مجمع فارغ از فضاسازیهای مختلف از سوی گروهها و جریانهای سیاسی در جهت مصالح و منافع مردم کشور این موضوع را بررسی خواهند کرد.
همین خبر کافی بود تا بار دیگر تنور اظهارنظرها درباره مبارزه پیوستن به افایتیاف و تبعات مثبت و منفی آن در فضای مجازی و رسانهای داغ شود .
منتقدان پیوستن ایران به کنوانسیون افایتیاف معتقدند که چنین اقدامی در شرایطی که ایران تحت تحریمهای شدید آمریکا قرار دارد، کارکردی برای اقتصاد نخواهد داشت.
در دیگر سو موافقان نیز معتقدند تحریمها بدون پیوستن به افایتیاف نمیتواند مشکلات ایران را برطرف کند و پس از آنکه تحریمها لغو شد در صورت عدم پیوستن به افایتیاف ایران همچنان از خدمات بانکی و مالی جهانی محروم خواهد ماند.
عباس آرگون عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و کارشناس اقتصادی در گفتگویی آنلاین با کافه خبر خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که آیا ضرورت پیوستن ایران به این کنوانسیون برای تمام طرفهای سیاسی و تصمیم گیری روشن شده است یا خیر گفت: امیدوارم چنین اتفاقی رخ داده باشد اما به هر حال با توجه به گسترش موضوع جهانی شدن عملاً مرزهای سیاسی و اقتصادی کشورها کمرنگ شده است و شاهد این هستیم که حجم مبادلات کالا و خدمات میان کشورها بیشتر شده است.

وی در توضیج این مطلب ادامه داد: با تغییرات رخ داده وابستگی کشورها به یکدیگر نیز در حال افزایش است چراکه توسعه فناوریها موجب ادغام بازارهای جهانی در یکدیگر شده است و سازمانهای بینالمللی در چنین شرایطی باید در قامت ناظر عمل کنند.
وی تاکید کرد: به عبارت دیگر با گسترش جهانی شدن ضرورت فعالیت سازمانهای بینالمللی و فرادولتی را بیش از پیش آشکار کرده است و در این مسیر تمامی کشورها موظف به همکاری هستند.
آرگون توضیح داد: در چنین شرایطی گروه ویژه اقدام مالی نیز که سازمانی فرادولتی است در سال ۱۹۸۹ شکل گرفته و هدف اصلی این سازمان مقابله با پولشویی و شفافیت تراکنشهای مالی است.در این راستا اعتبار مالی و پولی کشورها مشخص میشود.
وی گفت: طبیعتاً پیوستن به چنین کنوانسیونی میتواند روابط ایران را با دیگر کشورهای جهان برقرار کرده و اقدامی بسیار موثر در کاهش تنشزایی و حرکت به سوی تنشزدایی باشد؛ به هر روی دوری از انزوای اقتصادی و سیاسی الزاماتی دارد که یکی از مهمترین الزامات رعایت قواعد و قوانین بینالمللی در چهارچوب منافع ملی است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه ایران در شرایط تحریم قرار دارد پیوستن به کنوانسیون میتواند تاثیر مثبتی بر اقتصاد داشته باشد یا خیر؟ گفت: من از منظر یک کارشناس اقتصادی به این سوال پاسخ میدهم. به نظر من باید چشمانداز آینده را روشن کنیم و بگوییم آیا ما قصد داریم همیشه در تحریم باقی بمانیم یا میخواهیم مشکلاتمان را برطرف کنیم؟ اگر ما عضو کنوانسیون افایتیاف نشویم طبیعتاً به نوعی اقدام به خود تحریمی کردهایم چرا که حتی خروج از شرایط تحریم نیز نمیتواند مشکلات ما را برطرف کند.
او در توضیح این مطلب ادامه داد: به عبارت دیگر خروج ایران از لیست سیاه افایتیاف پیام بسیار مهمی برای جهان خواهد بود و نشان میدهد که ما در چهارچوب منافع ملی خود حاضر به همکاری با جامعه جهانی هستیم.
او با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تنها ایران و کره شمالی در این کنوانسیون عضویت ندارند، گفت: همین امر بهانهای برای افزایش ایرانهراسی به دست دشمنان و مخالفان ما داده است. در حالی که پیوستن به کنوانسیون میتواند بهانهها را برای تبلیغ ایرانهراسی از میان ببرد و پس از لغو تحریمها دسترسی ما را به منابع جهانی امکانپذیر نمایند. آرگون تاکید کرد: در عین حال چنین اتفاقی ریسک تجاری کشور را کاهش میدهد.
او تاکید کرد باید توجه داشت ایران کشوری با ریسک بالای تجاری و و کاهش این ریسک در کنار تلاش برای لغو تحریمها میتواند زمینه را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور فراهم نماید.
او در پاسخ به موضع استقلالطلبانه مخالفان گفت: به هر حال نمیتوان چنین برداشتی را داشت که انبوه کشورهایی که عضو این کنوانسیون شدهاند به استقلال و منافع ملی شان بی توجه هستند؛ میتوان هم استقلال داشت و هم قواعد را رعایت کرد در عین حال با کاهش هزینههای تجاری و از بین بردن ریسکهای غیر ضروری فعالیت موثر و موفقی را با جامعه جهانی داشت.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در چنین شرایطی ایران آماده پیوستن به کنوانسیون هست یا خیر؟ گفت: ای کاش از روز اول این موضوع غیرسیاسی تبدیل به یک موضوع سیاسی نمیشد. بحث درباره پیوستن آن پیوستن به افایتیاف باید از منظر کارشناسی و فنی صورت میگرفت اما سیاسی شدن این موضوع سبب شد ضربههای سنگینی به کشور وارد شو. وی تاکید کرد ما نباید کشور را در انزوا نگه داریم به هر حال ایران در شرایط فعلی با تحریمها روبرو شد و اگر بخواهیم به موضوع لغو تحریمها فکر کنیم حتماً باید در مورد پیوستن به افایتیاف تصمیم بگیریم.
او گفت: در صورت عدم خروج ایران از لیست سیاه افایتیاف تحریمها جای خود را به خود تحریمی خواهد داد.
وی اضافه کرد: من معتقدم حتی در شرایط تحریمی پیوستن به این اقدام مهمی بود و لازم بود ما نشان دهیم که با توجه به منافع ملی قواعد جهانی را میپذیریم.
- منبع :
اخبار مرتبط
توضیحات شرکت ملی نفت درباره بومیسازی 10 قلم کالای اساسی نفت
1 بهمن 1399
رایزنی تلفنی ظریف و همتای ترکیهای
1 بهمن 1399
مشارکت شرکتهای ایرانی در بازسازی مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان
30 دی 1399
فروش هر بشکه نفت ایران 40.7 دلار در سال 2020/ متوسط قیمت نفت اوپک 41.47 دلار
30 دی 1399
تولید روزانه دو میلیون بشکهای نفت ایران در سال 2020
30 دی 1399
مادورو: دولت ترامپ دولت گاوچرانهای نژادپرست بود
24 دی 1399
یشرفت 37 درصدی حصارکشی مرز ایران و پاکستان
23 دی 1399
دیدار رئیس موساد با پامپئو در آستانه سخنرانی ضد ایرانی وزیر خارجه آمریکا
23 دی 1399
اعتراف نظامیان آمریکا در عین الاسد| هنوز اضطراب و کابوس داریم؛ 29 نظامی به شدت مجروح شدند
22 دی 1399
ستاد حقوق بشر ایران: حوادث واشنگتن نشانه اضمحلال رژیم سستبنیان آمریکاست
20 دی 1399
به جای صدور بخشنامه جلوگیری از زندان رفتن مردان، باید جلوی مهریه بالا گرفته شود
3 آذر 1399
بسیاری از وکلای دارای پروانه وکالت هم با معضل بیکاری روبرو هستند
21 آبان 1399
نهاد وکالت در حال حاضر یکی از دورههای سخت خود را طی میکند / کانون وکلا همواره چه قبل و چه بعد از انقلاب مورد هجمه بوده است
21 آبان 1399
از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شد
6 آبان 1399
چرا لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران، دیده نشد؟
28 مهر 1399
دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین درباره سانحه هواپیما برگزار شد
28 مهر 1399
حل اختلاف بیمه ایران و بیمهگذار به مرکز وکلای قوه قضائیه سپرده شد
27 مهر 1399
پایان تحریم تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال
27 مهر 1399
همکاریهای قضایی ایران و اتریش در مسیر پیشرفت
23 مهر 1399
نعمت احمدی متهم اولین دادگاههای جرایم سیاسی شد
22 مهر 1399