
آلودگی هوا خطرناکترین تهدید زیستمحیطی برای سلامت بشر
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که آلودگی هوا خطرناکترین تهدید زیستمحیطی برای سلامت بشر است همچنین بر اساس برآوردهای انجام شده تنفس هوای آلوده منجر به مرگ حدود ۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ شد که این رقم بیش از دو برابر مرگ ناشی از ایدز، سل و مالاریا بود.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که آلودگی هوا خطرناکترین تهدید زیستمحیطی برای سلامت بشر است همچنین بر اساس برآوردهای انجام شده تنفس هوای آلوده منجر به مرگ حدود ۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ شد که این رقم بیش از دو برابر مرگ ناشی از ایدز، سل و مالاریا بود.
هوا، آب و غذا نیازهای اساسی هر فرد برای زندگی است و هرگونه کاهش در کیفیت و کمیت این عناصر تهدیدی جدی برای سلامت بشر خواهد بود. معمولاً انسان میتواند به مدت پنج هفته بدون غذا و به مدت پنج روز بدون آب زنده بمانند اما نمیتواند بدون هوا حتی پنج دقیقه به زندگی خود ادامه دهد.
بر اساس این گزارش اگرچه هوا یک عنصر ضروری است ولی استنشاق هوای آلوده میتواند فرد را به کام مرگ بکشاند. در یک بیان کلی آلودگی هوا را میتوان وجود هر نوع مادهای در هوا دانست که ممکن است به انسان، حیوان، پوشش گیاهی و یا سایر عناصر آسیب وارد کند.
امروزه سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا را خطرناکترین تهدید زیست محیطی برای سلامت بشر معرفی کرده است. از سویی دیگر بر اساس برآوردهای انجام شده هوای آلوده منجر به مرگ حدود ۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ شد که این رقم بیش از دو برابر مرگ ناشی از ایدز، سل و مالاریا بود.
قرار گرفتن در معرض هوای آلوده در فضای باز با طیف گستردهای از اثرات حاد و مزمن از ایجاد حساسیت گرفته تا مرگ همراه است. در واقع باید گفت که آثار آلودگی هوا فقط محدود به بروز علائمی مانند سرفه، سوزش گلو، تنگی نفس و ایجاد حساسیت نیست و آلودگی هوا با آثار زیا باری که در بلندمدت دارد میتواند ارگانهای مختلف بدن از جمله مغز، قلب و ریه را نیز درگیر کند.
در این میان ذرات معلق به عنوان عامل اصلی و خطرناک آلودگی هوا با توجه به اندازه بسیار کوچکشان میتوانند بهطور عمیق به دیوارههای هوا و خون در کیسههای هوایی نفوذ کنند و منجر به بروز بیماریهای قلبی، عروقی و تنفسی شوند، به طوریکه گفته میشود این ذرات بسیار ریز میتوانند بهراحتی از غشای مویرگی عبور کنند و از طریق جریان خون تمام سلولها را در معرض مخاطره قرار دهند.
بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۳ ذرات معلق را به عنوان یکی از علل سرطان ریه معرفی کرده است.
گفتنی است که میزان مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون از ۳.۵ میلیون نفر در سال ۱۹۹۰ به۳.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ رسیده است و طی یک روند افزایشی نیز در سال ۲۰۱۵ ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون منجر به مرگ ۴.۲ میلیون نفر در جهان شده است.
- منبع :
اخبار مرتبط
آمریکا یک موشک قارهپیمای جدید آزمایش کرد
12 اسفند 1399
خطیبزاده خطاب به سه کشور اروپایی: زبان اتهام زنی و تهدید در قبال ایران کارگر نیست/هیچ گفتوگوی دوجانبهای با آمریکا نداریم
11 اسفند 1399
اظهار نظر بایدن درباره پیام آمریکا به ایران از حمله به شرق سوریه
9 اسفند 1399
بایدن: ریاض برای تعامل با واشنگتن باید با نقض حقوق بشر مقابله کند
9 اسفند 1399
آمریکا در آسیای مرکزی؛ سلطهطلبی در لباس بشردوستی
5 اسفند 1399
شرکتها در نوروز 1400 اجازه ابطال پرواز ندارند/مسیر چابهار به چارتریها اضافه شد
4 اسفند 1399
وزش باد شدید تا سرعت 90 کیلومتر بر ساعت در برخی استان ها/ برف و باران و یخبندان در 16 استان
4 اسفند 1399
انفجار موتور هواپیمای مسافربری آمریکایی دقایقی پس از برخاستن
3 اسفند 1399
رویارویی جنگندههای تایوان با هواپیماهای نظامی چین
3 اسفند 1399
ورود ۲ سامانه بارشی به کشور در هفته پیشِ رو/بارش دوباره برف و باران در برخی شهرها
2 اسفند 1399
سقوط هواپیمای نظامی آمریکا در «آلاباما» دو کشته برجای گذاشت
2 اسفند 1399
حضور ترامپ در میان هوادارانش در روز «رئیسجمهور»
28 بهمن 1399
هزینه سنگین دفاتر خارجی فروش بلیت هما/هر 6 ماه 2000 میلیارد برای بازپرداخت اقساط میخواهیم
27 بهمن 1399
پاسخ پدافند هوایی ارتش سوریه به حملات رژیم صهیونیستی
27 بهمن 1399
پارلمان اروپا قطعنامهای را در مورد وضعیت حقوق بشر در قزاقستان تصویب کرد
26 بهمن 1399
نقض سیستماتیک حقوق بشر در بحرین به موازات اتحاد آل خلیفه و صهیونیستها
26 بهمن 1399
رژیم صهیونیستی جنگنده و هواپیماهای سوخترسان خریداری میکند
19 بهمن 1399
صهیونیستها 69 خانه فلسطینیها را طی 2 هفته تخریب کردند
19 بهمن 1399
مقام آمریکایی: دولت بایدن به شورای حقوق بشر سازمان ملل باز میگردد
19 بهمن 1399
پلوسی خواستار تدابیر امنیتی شدیدتر برای محافظت از کنگره و نمایندگان شد
15 بهمن 1399