
چرا قوانین جشنواره فیلم فجر، هر سال تغییر میکند؟
قوانین و مقررات جشنواره فیلم فجر هم مانند برخی ارگانها، سازمانها، نهادهای دولتی و ... با آمدن دبیر و مدیر جدید تغییر میکند. نبود قانون و مقرراتی ثابت که همه کارها طبق آن پیش برود، موضوعی است که سالها در جشنواره فیلم فجر با آن مواجه بودهایم.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: قوانین و مقررات جشنواره فیلم فجر هم مانند برخی ارگانها، سازمانها، نهادهای دولتی و ... با آمدن دبیر و مدیر جدید تغییر میکند. نبود قانون و مقرراتی ثابت که همه کارها طبق آن پیش برود، موضوعی است که سالها در جشنواره فیلم فجر با آن مواجه بودهایم.
اگر چهار دوره اخیر جشنواره فیلم فجر را بررسی کنیم، تغییراتی چون حذف بخش نگاه نو، برگزاری آیین قرعهکشی نمایش فیلمها، تغییر مکان برگزاری جشنواره، اضافه کردن تندیس حاجقاسم سلیمانی، ایجاد سامانه سمفا، حذف هیئت انتخاب فیلمها و برگزاری اختتامیه به صورت مجازی را میبینیم.
نبود قانون و مقررات ثابت برای تبعیت دبیران و مسئولان مربوط در دورههای مختلف از آن، ما را بر آن داشت تا در این باره با دو تن از سینماگران گفتوگو کنیم.
داریوش باباییان، تهیهکننده و پخشکننده سینما در این باره به خبرنگار ما گفت: «ما در سینمای ایران هیچ زمان قانونی که تدوام داشته باشد، نداشتهایم؛ هر فردی از دبیر جشنواره فیلم فجر تا رئیس سازمان سینمایی میخواهد مانور خود را بدهد و تفکرات خود را پیاده کند.»

وی افزود: «مسلماً هر مدیری دلش نمیخواهد دستورات دستمالیشده قبلی را اعمال کند. بنابراین قوانین جدیدی را به دبیر جشنواره فجر دیکته میکند. نکته جالب اینجاست برخی مواقع، قوانینی در کلام گفته میشود، اما در اجرا متفاوت میشود! در همین جشنواره امسال گفتند اختتامیه تقریباً خلوت برگزار میشود؛ اما اگر توجه کنید برعکس پیش رفتو نکته دیگر اینکه بلیت فروشی مردمی قرار نبود تا این اندازه باشد، اما وقتی مسئولان جشنواره دیدند استقبال مردمی خوب بود، میزان آن را افزایش دادند.»
این پخشکننده بیان کرد: «از آنجا که یک دبیر به عنوان نمونه ده سال دبیری جشنواره را بر عهده ندارد، مدیران تفکرات مقطعی خودشان را تحمیل میکنند و امکان ندارد اگر آییننامهای باشد، اجرایش کنند. اینکه جشنواره فیلم فجر بر طبق قانون و مقررات ثابت پیش برود و با تغییر دبیر عوض نشود، شدنی است، اما متاسفانه مسئولان امر نمیخواهند این اتفاق رخ دهد. به شخصه از سال شصت به این طرف دیدهام هر مدیری که آمده، دفترچهای با افکار خودش آورده و با رفتنش مفاد آن تغییر کرده است. جشنواره فیلم فجر باید مانند مجلس قوانینی را تصویب کند که با گذشت چند دهه همچنان اجرایی شود.»
سیدامیر سیدزاده، دیگر تهیهکننده سینما هم در این باره اظهار کرد: «مشکل اصلی این است که سیستم بر روند مقررات فرهنگی ما حاکم نیست؛ یعنی در هر دوره و یا هر از گاهی یک دبیر و در هر چهار دوره یک وزیر عوض میشود. وزیر ارشاد و دبیر جشنواره بر اساس صلاحیت خودشان قانون را مینویسند و همه آن قوانین آزمون و خطا دارند. پدیدآورندگان این قوانین فکر میکنند خروجی خوبی دارند، اما وارد عمل که میشوند نتیجه خوبی نمیگیرند.»

وی افزود: «سیستم و قانون نوشته شده ثابتی در قوانین جشنواره فیلم فجر وجود ندارد. از طرفی با آمدن هر وزیر در هر مقطع زمانی و آمدن دبیر در یک سال با قوانین جشنواره سلیقهای برخورد میشود. بنابراین مشکلات متعددی برای سینمای ایران به وجود میآید.»
این تهیهکننده با اشاره به راهکاری که بتوان این موضوع را ساماندهی کرد، گفت: «در شورای عالی انقلاب فرهنگی یا در وزارتخانه ارشاد یا هر مرجعی که بالاترین مرجع تصمیمگیری مسائل فرهنگی هنری کشور است، باید قوانینی نوشته شود که مانند قوانین مجلس مدون باشد و تغییر نکند.»
سیدزاده در پایان عنوان کرد: «متأسفانه عدهای نمیخواهند جشنواره فیلم فجر قوانین ثابتی داشته باشد؛ چون برخلاف سلیقهها و آرای شخصی آنهاست وگرنه یک جشنواره و قوانینش را میتوان تعیین کرد و کار سادهای است.»
- منبع :
اخبار مرتبط
ارفع نیا:در قرن ۲۱ هنوز زنان ایران باید برای خروج از کشور اجازه شوهر را داشته باشند/ قوانین مربوط به مجاز بودن زنان برای خروج از کشور فعلا در مجلس مسکوت مانده است
5 اسفند 1399
تغییر شغل ۱۰۰ میلیون نفر در جهان به خاطر کرونا تا سال ۲۰۳۰
4 اسفند 1399
سالیوان: فکر میکنم دستیابی به راه حل دیپلماتیک با ایران امکانپذیر است
2 اسفند 1399
مرگ یک زن در کالیفرنیا بعد از تزریق فایزر
26 بهمن 1399
تغییر شیوه خرید بلیت قطار برای اتباع خارجی/ ضرورت ارائه پاسپورت یا کارت تردد
24 بهمن 1399
گاردین افشا کرد؛ نقش ملکه در تعیین قوانین انگلیس در راستای منافع شخصی
20 بهمن 1399
دولت دو هفته فرصت دارد تا لایحه بودجه را اصلاح کند
14 بهمن 1399
افتتاح 500 پروژه به مناسبت دهه فجر به ارزش 10 هزار میلیارد تومان در وزارت راه
12 بهمن 1399
بررسی بودجه در صحن علنی مجلس یک هفته به تأخیر افتاد
5 بهمن 1399
رسیدگی به پروندهها در شوراهای حل اختلاف تابع قوانین آیین دادرسی مدنی و کیفری خواهد بود
30 دی 1399
مادورو: دولت ترامپ دولت گاوچرانهای نژادپرست بود
24 دی 1399
نام خانوادگی را در شناسنامه چگونه تغییر بدهیم؟
4 آبان 1399
طرح ملی ساماندهی و تنقیح قوانین و مقررات ثبتی کشور کلید خورد
30 مهر 1399
قوانین سردفتری متناسب با شرایط روز باشد
23 مهر 1399
تغییر کاربری املاک زراعی بعد از ۳ سال قابل تعقیب نیست
22 مهر 1399
خودکشی پسرک 11 ساله به خاطر یک موبایل در میانهی دعوای اتاق و میدان
21 مهر 1399
یک حقوقدان: گرداندن متهمان در سطح شهر غیراخلاقی است
20 مهر 1399
ارائه پیشنویس «لایحه اصلاح پارهای از قوانین قضایی» برای کسب نظر حقوقدانان
19 مهر 1399
مجموعه قوانین کاربردی حاکم بر صادرات و واردات و امور گمرکی
15 مهر 1399
دسترسی قضات به قوانین و مقررات با تلفنهای همراه
7 مهر 1399